Рекордните за 18 януари 20,5 градуса са измерени в Монтана в 14 часа днес. Това

...
Рекордните за 18 януари 20,5 градуса са измерени в Монтана в 14 часа днес. Това
Коментари Харесай

Януарски пек! Ето температурите в страната

Рекордните за 18 януари 20,5 градуса са измерени в Монтана в 14 часа през днешния ден. Това заяви Леночка Ангелова, шеф на Хидро-метеорологичната станция в града.Причина за необичайното затопляне на времето в този ден е южният вятър, който духа от сутринта в Монтана и района и мощното слънце, което грее в регионалния град през днешния ден.Топлото време напълни паркове и кафенета на намерено с хора, а детските площадки с малчугани. Подлъгани от топлото време пчели излязоха от кошерите в средата на зимата, въпреки да няма цвят и да няма по какъв начин да събират мед.

" В този интервал на януари най-студено в Монтана е било през 1985 година, когато са измерени минус 28 градуса ", заяви Ангелова и разяснява шеговито, че в този момент вместо на Ивановски студове се любуваме на януарски пекове.
-->
Температурен връх е регистриран и в Русе. По данни от метеорологичната станция в града измерената в 14 часа температура е била 21.2 градуса, което е с над 5 градуса повече от остарелия температурен рекорд, регистриран през 2007 година. Тогава са били регистрирани „ скромните “ 16 градуса.

Малко преди 14.00 ч. във Варна през днешния ден са били регистрирани 19,4 градуса на въздуха, колкото е оптималната измерена температура на този ден в града през далечната 1939 година Така е подравнен 84-годишен температурен връх във Варна, оповестяват от локалния филиал на Националния институт по метеорология и хидрология.

Температурен връх от 20 градуса е регистриран през днешния ден в Търговище. Максималната температура за датата 18 януари в района е 16,5 градуса, измерени през 1955 година, заяви ръководителят на Метеорологичната обсерватория в града Красимира Стойчева.

Прогнозата за на следващия ден е температурата да се увеличи с още към градус и да доближи 22°С. Отново ще бъде доста прохладно, като за областите Монтана, Ловеч, Враца, Габрово и Велико Търново е разгласен най-високата степен – червен сигнален код за предстоящ мощен вятър. За други 7 области е в действие оранжев сигнален код.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР